Capac anbefaler: Marie Lind – Christmas Time

5. december 2016

cover-høj-opløsning.jpg

Julen nærmer sig med raske skridt. Og dermed også tiden, hvor julesange og -musik vil dominere på radioprogrammernes og andre mediers sendeflade. Men hvor meget ny julemusik kommer der? Nok ikke så meget, som man – jeg – kunne ønske mig. For selv om jeg da godt kan lige mange af julens popsange, salmer, carols osv., så er det rart, at høre noget andet og nyt.

Og her falder Marie Linds nye plade Christmas Time på et tørt sted, kan man sige. For ganske vist signalerer titlen og albummet coverdesign med juletræ, sukkerstok, stjerner og kugler, at vi befinder os ovre i den boldgade. Og hvis ikke det var nok, så understreger udvalget af sange det med eftertrykkelighed. Bortset fra Linds egen komposition “Born under a star”, så er der tale om sange, der må siges at være kendte inden for denne årstids sange. Teksterne kredser om julens tematik herunder den religiøse.

Alligevel går der ikke helt julelys, glimmer og ris à mande i pladen her. Og det skyldes især, at Lind sammen med sit hold musikere – Michael Vestbo (guitar), Eddie Jarl (trommer), Mathias Jæger (grand piano), Jacob Worm (guitar) og Jesper Smalbro bas – har valgt at arrangere sangene med en umiskendelig jazzet fornemmelse. Vi befinder os mere end et stenkast fra den søde julepop, der vil herske over os den kommende tid. Og det klæder sangene rigtig godt at blive lagt ind  i sådanne jazzede folder. For det betyder ikke, at de tanker og følelser, man kan forbinde med netop juletiden, forsvinder. Snarere tværtimod. Det lidt dristige og kloge valg af jazzede arrangementer gør, at man i højere grad nødes til at lytte sig ind på teksterne og deres budskaber. Hvor budskaberne har det med at forsvinde i de forførende popgevanter, vi er vant til, træder de lettere frem, når det iklædes en mere utraditionel musikalsk klædedragt, sådan som det sker her hos Marie Lind og hendes musikere. Og Linds lyse stemme passer godt til såvel den lette jazztilgang som til julerierne.

Christmas Time henvender sig helt sikkert til elskere af julen, men også til den gruppe af musikelskere, der godt kan få for meget af den kendte julemusik og godt kunne trænge til få julegranet ud af ørerne op til juleaften. Og her kommer Marie Linds plade som et godt bud på en lidt alternativ juleplade. Hermed anbefalet.

Marie Lind. Christmas Time. Produceret af Jacob Worm og Jester Smalbro i samarbejde med Marie Lind. Gateway. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

505 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62