Adieu Jeanne Moreau, 89 år

31. juli 2017

Skuespillerinden Jeanne Moreau er død, 89 år gammel. Og med hendes død forsvinder endnu et af stjernenavne, der var med til at tegne det sammensatte billede af 1960’erne. På stillfotoet ovenfor ser vi hende i en mindeværdig scene fra Francois Truffauts film “Jules et Jim”, der fortæller om en kærlighedstrekant mellem en kvinde (Moreau) og to mænd. En film, der var med til at skabe den franske “nye bølge” og tematiserede nogle af de frigørelsestendenser, der blev en del af tressernes kultuelle arvesølv. Den romantiske frihed, den frihedssøgende kvinde og så videre. Selv om Moreau arbejdede langt ind i 1980’erne, forblev hun associativt og fordomsfuldt knyttet til tresserne. Nu er hendes stjerne slukt og kulturen lidt fattigere.

Skriv en kommentar

121 har læst indlægget