50: Leonard Cohen – Songs from a room

12. april 2019

Nogle gange er det lidt uvirkeligt at der er gået 50 år. Sådan har jeg det lidt med Leonard Cohens Songs from a room og forgængeren Songs of Leonard Cohen. For de virker stadigvæk friske. Som var de indspillet for få dage siden.

Leonard Cohen kom ind i mit liv i halvfjerdserne. Jeg tror, det var en periode med for megen melankoli, der fik mig til at investere i Songs of… Og så var jeg ellers solgt og har fulgt ham til dørs. Poeten, elegantieren, sangeren, sangskriveren Leonard Cohen med den jødiske baggrund og det lidt distancerede forhold til berømmelsen og alt det, der fulgte med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

 1. Helge Jørgensen kommentarer:

  Ja husker tydeligt da den gode musikbibliotekar på Århus Kommunebibliotek – hvor jeg i den periode kom meget i dets nyetablerede musikafdeling – trak mig til side og sagde “Den her skal du altså høre…” Og så på med hovedtelefonerne…. og så var jeg også solgt. Og som du fulgte ham stort set hele vejen til det sidste,
  Var også til hans første koncert herhjemme i Tivoli – en lydmæssig katastrofe, men intens oplevelse, der findes klip af i den dokumentar film Bird on a Wire, der først kom mange år efter.

 2. capac kommentarer:

  @Helge Jørgensen: Ja,og en stemme og personlighed, jeg virkelig savner i populærmusikken. Jeg synes ikke
  rigtig, der er nogen, der til nærmelsesvis ligner hans særlige blanding af poet, gentle- og ladiesman, jødisk
  mystiker og popsanger i den dybe, mørke skala. Men heldigvis er pladerne der da endnu. Og filmene. Og bøgerne.

 3. capac kommentarer:

  @Helge Jørgensen: Ja,og en stemme og personlighed, jeg virkelig savner i populærmusikken. Jeg synes ikke
  rigtig, der er nogen, der til nærmelsesvis ligner hans særlige blanding af poet, gentle- og ladiesman, jødisk
  mystiker og popsanger i den dybe, mørke skala. Men heldigvis er pladerne der da endnu. Og filmene. Og bøgerne.

Skriv en kommentar

83 har læst indlægget
14,929