Trille – 75

6. marts 2020

Bodil Gudrun Nielsen, bedre kendt som Trille, ville være fyldt 75 år i dag, men øde desværre i 2016. I disse tider, hvor antallet af kvindelige kunstnere inden for musikkens verden ønskes øget i ligestillingens hellige navn er Trille mere savnet end ellers. For hun fremstod som en særegen kunstner i sin egen ret, der ikke lod sig tage som gidsel for nogen sag – heller ikke kvindebevægelsen, der ellers gerne omfavnede hende og hendes sange om kvindelige emner. Vi må håbe, at nogen af de mange kvinder, der er på vej, kan tage tråden op efter Trille.

Og en af mine Trille-favoritter, “Mors lange cykeltur”, der viser, hvor dybt Trille solidaritet stak – langt dybere end “søstersolidaritet”, og nænsomt og poetisk hun kunne besynge noget fra hverdagen, som nogen – i hvert fali i min aldersgruppe – har let ved at genkende og måske endda identificere sig med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

19 har læst indlægget
15,007