C. V. Jørgensen – 70

8. maj 2020

I morgen fylder Carsten Valentin Jørgensen 70 år. Sidst han optrådte offentligt var vist i 2018, hvor han bl.a. var i Århus (North Side), men om det vil ske igen har jeg ingen anelse om. Man ved aldrig med C. V. Måske er han igen kørt surt i det.

Men siden jeg første gang hørte ham i radioen med Hookfarm-pladen En stynet strejfer (1974) har han haft en fast plads i mit musikunivers. Jeg foretrækker hans værk fra tiden før Sjælland (1990), hvor han forlod sit faste ståsted i rocken, men kan godt lide det han har lavet siden hen. I hvert fald har han med sin sangskrivning sat en høj standard for, hvordan man trakterer det danske sprog. En standard alle dansksprogede sanger-sangskrivere siden har måttet finde sig i at blive målt med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

32 har læst indlægget
14,852