Medierne og Black Lives Matter

8. juni 2020

Jeg må indrømme, at jeg ofte er ved at rive håret ud af min hovedbund, når jeg ser og hører, hvordan de to store tv-kanaler  behandler situationen i USA her i corona- og George Floyd-tiden. Hvor længe kan man blive ved med at agere journalistisk på-den-ene-side-og-på-den-anden-side, når det bliver tydeligere og tydeligere for enhver, der har øjne og ører i hovedet, at det står helt galt til med det såkaldte demokrati i USA, hvor selve systemet – ikke kun de enkelte politipersoner i frontlinjen – er pilråddent, dybt racistisk og ude af stand til at tage sig af sine borgere på en forsvarlig måde. Jeg kan kun opfordre alle læsere her i bloggen til at læse den i USA boende musiker Nanna Bjerregaard Hansens beretning om forholdene i USA. Det er så meget mere relevant end velfriserede danske journalisters alt for pæne omtale af urolighederne i USA. Læs hendes indlæg her – og del gerne.

Et enkelt citat fra artiklen:

Det her er ikke blot en kamp for retfærdighed for George Floyd eller de tusindvis af andre sorte der er døde i hænderne af politiet, men et opgør med selve de insitutioner der holder hånden over og opretholder et system bygget på racisme og vold, et system kolonialismen eksporterede og implementerede overalt i verden.
Det er værd at huske at Danmark på nuværende tidspunkt stadig er en kolonimagt..
Og hvis du tror dansk politi er udelukkende ordentlige og uskyldige så prøv at spørge en person med en anden hudfarve eller religion i Danmark om deres oplevelser og for guds skyld LYT. Anerkend dit privilegie og brug det til at hjælpe dem der ikke har det og kald folk ud på deres bullshit når du er vidne til racisme og had (også selvom det er dine bedsteforældre…).

Og en stor tak til min gamle blogven Nene, der har gjort mig opmærksom på Nannas vigtige indlæg. Og hos Nene kan du finde flere links til relevant læsestof om situationen i USA (og udenfor) lige nu. Det er på Nenes blog labeet.dk.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

26 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62