Hvordan endte den der? – Berkeley Mews

17. juni 2020

Lige så populær The Kinks’ 50-års-jubilæumsnummer “Lola” er og har været, lige så skammeligt overset er den lille perle, “Berkeley Mews”, der gemmer sig på singlens B-side. Og historien om “Berkley “Mews” er sjov og interessant.

Sangen blev til under indspilningen af albummet Village Green Preservations Society, men kom ikke med på albummets indholdsfortegnelse. Pladeselskabet ønskede så at udgive den på en særlig amerikansk udgave af Village Green, men det blev ikke til noget.

“Berkley Mews” overlevede dog på en intern acetat sammen med sangen “Rosemary Rose”. Og måske var der nogen, der havde ønsket at udgive de to sange som single? Men heller ikke det blev til noget. I 1969 blev “Berkley Mews” så endelig udsendt på en amerikansk opsamling Then, Now and Inbetween. Og senere samme år kom den så ud i Storbritannien og Europa som B-siden til “Lola”. Og det er både synd og skam, at denne fine sang har skullet henleve et skyggeliv. For der er tale om en genuin Ray Davies-sang af fineste karat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

19 har læst indlægget
14,851