Sir Tommy Steele

13. oktober 2020

Den 26. oktober 1965 modtog The Beatles’ fire medlemmer deres Member of the Most Excellent Order of the British Empire medaljer (MBE). Fire år senere returnerede John Lennon sin medalje i protest mod Storbritanniens udenrigspolitik. Og i det hele taget var det kontroversielt, at gruppen – dengang – fik en medalje for deres betydning for musikken. Beatmusik var stadigvæk noget, man af den ældre generation tog afstand fra. Og flere tidligere modtagere af MBE protesterede. En gammel krigshelt returnerede alle sine medaljer i protest.

Men siden dengang er beatmusik, pop og underholdning blevet en næste obligatorisk del af dronningens Birthday Honors List, der opregner alle dem, der skal have en medalje eller ligefrem adles.

Senest har Storbritanniens gamle rock-and-roller Tommy Steele fået sværdslaget og kan nu kalde sig Sir Tommy Steele. For sit musikalske og godgørende virke i landet. Jeg skal stadigvæk vænne mig til tanke om, at heltene fra de oprørske halvtredsere og tressere falder til patten.

Skriv en kommentar

25 har læst indlægget