Nostalgi: Mike Sammes Singers

5. november 2020

Findes der overhovedet vokalgrupper mere? Jeg har gransket min hjerne for at finde et svar, og jeg er ikke kommet på et navn endnu. Men skruer vi tiden tilbaget til 1950’erne og 1960’erne, så var det langt fra usædvanligt. Og i dag kom jeg ved en tilfældighed – på internettet – til at tænke på the Mike Sammes Singers, der var en del af min barndoms lydlandskab.

Gruppen blev dannet af Michael William Sammes i 1957 og var virksom langt ind i 1970’erne. Og med til at forklare gruppens succes var ikke kun, at den – som videoen ovenfor illustrerer – sang fortræffeligt, men også, at den repertoiremæssigt bredte sig fra reklamer, jingles (lyt fx til albummet Music for biscuits, der består af reklamer, fx for Heineken øl…) over temaer til film og tv til covernumre og bidrag til andre kunstner, fx The Beatles (“I’m the Walrus”, “Good Night” og albummet Let it be).

I en tid med autotuning, fokus på optræden og fremtræden og streaming vil en gruppe som Mike Sammes Singers sikkert have det svært. Og det er jo en skam – for publikum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

52 har læst indlægget
15,004