Michael Bundesen er død, 71 år

9. november 2020

Jeg havde endnu ikke fordøjet nyheden om en gammel klassekammerats bortgang, da nyheden om Michael Bundesens død tikkede ind via computerens nyhedsstrøm. Bundesen døde som følge af et kræftsygdomsforløb.

Bundensen store bidrag til Shu-bi-dua er velkendt. Han var stemmen i det band, og en medvirkende faktor til, at Shubberne blev verdensberømte i Danmark og nåede en varig popularitet, der vel næppe matches af andre end Kim Larsen. Men jeg husker også Bundesen fra tiden før Shu-bi-dua, hvor han debuterede i folktrioen Quacks – en dansk pendant til Peter, Paul and Mary – og optrådte som solist (bl.a. i tv-programmet Musikalske Venner på Danmarks Radio). Og ikke mindst som speaker og radiovært på P3, hvor han med sin behagelige stemme sørgede for – bl.a. – at man fik at høre, hvad der rørte sig på den amerikanske vestkyst.

Og Bundesen ville sikkert bifalde denne afskedssang…

Bundesen på tuben

2 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Det gjorde så ondt at høre det. Når jeg hører de første 10 – 15 albums med Shu-Bi-Dua får jeg altid øje på (øre på) detaljer, som han gør med stemmen for at få det udtryk, vi husker så godt. Det var stort, og det var et meget bevidst, godt arbejde med det musikalske udtryk man kan med stemmen. Masser af “benspænd” der, som skal overvindes.

    Jeg elsker især “Danmark” og “Den Røde Tråd” og Stjernefart. Ved du om sidstnævnte skabte furore? Jeg brugte den engang som intro til en foromtale af en P1-udsendelse om hjælp til selvmord til håbløst syge, som bad om hjælp; og fik en mindre skideballe af en kollega. Men jeg havde spurgt tilrettelæggeren, han syntes det var en god idé.

  2. capac kommentarer:

    @Donald: Ja, Bundesen var en stor sanger, der forstod kunsten af frasere med stor musikalitet. Shu-bi-duas tekster vakte altid furore, fordi de havde den der kærlige drengerøvslegende tilgang til det danske sprog. En tilgang, jeg tror mange danskere kan identificere sig med. Men jeg tror ikke, Shu-bi-dua nogensinde for alvor stødte nogen på manchetterne. Dertil var de for talentfulde og sprogligt nyskabende (i musikalsk sammenhæng, for der er jo digtere, der har vist vejen, fx Benny Andersen).

Skriv en kommentar

190 har læst indlægget