Capac anbefaler: Tim Schou – Hero/Loser

18. maj 2021

Den lidt bombastiske titel på Tim Schous debutsoloalbum dækker over dels den almindelige erfaring om, at livet går op og ned. Mere specifikt over Schous bevægelse mellem successens sødme og den modsætning – og også om den genkendelige rejse, der handler om at finde sin egen vej ikke alene i verden men i musikken.

Efter at have smagt på successens frugter som del af Melodi Grand Prix-bandet A Friend In London gik Tim Schou sine egne veje for at finde sin egen vej. Og den lange og langvarige dannelsesrejse, som man engang ville have benævnt den, resulterede i en stor samling sange, hvoraf elleve har fundet vej til albummet. Sange, der blevet til med hjælp fra en lang række musikalske venner, men med Schou som kompositorisk ankermand.

Og sange, der – selvfølgelig – registrerer alle de oplevelser, som den lange rejse, har kastet af sig, med kendte temaer som den evigt udfordrende kærlighed med dens bølgegang, venskab og livet i sig selv og de drømme, det fører med sig.

Men paradoksalt nok så demonstrerer Schous album, at man kan løbe nok så stærkt, man vil, og rejse nok så langt væk, men nissen løber og flytter med. Sagt på en anden måde: Bag om den imposante iscenesættelse af albummet som resulatatet af en moderne lidelseshistorie, så afslører resultatet – sangene – at  Tim Schou ikke kan løbe fra, hvad han kom af. Nemlig den melodiøse pop, der i årtier har været idealet for alskens melodigrandprixer og sangkonkurrence. Ja, for den populærmusikalske konkurrence i det hele taget.

Og med hjælp fra sine fjorten medkomponister, en hoben producere og femten musikere har Tim Schou lavet et album, der båret af iørefaldende, slidstærke popsange i lette arrangementer, der placerer Schous gode popstemme centralt og helt fremme i lydbilledet, på en baggrund af arrangementer, man næsten fristes til at kalde klassiske poparrangementer, med velkendt instrumentering. Jo, Hero/Loser er først og fremmest en god popplade, der fortjener en bedre skæbne end den, der overgår de fleste MGP-sange. Den fortjener mange poplyttere og tilsvarende meget airplay, så den kommer til at holde ud over dette års musikalske sæson. Hermed anbefalet.

Tim Schou. Hero/Loser. Produktion: Tim Schou m. fl. Iceberg Records. Er udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

53 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62