Bolden ruller igen…

3. juli 2021

I aften går det løs igen. Det danske landshold i herrefodbold møder Tjekkiet. Og skal man tro pressen (men det skal ikke…), så står nationen på den anden ende.

Fodbold, der jo først og fremmest er big business, handler om penge, som Georg Metz gør opmærksom på midt i al virakken, er i pressen blevet transformeret til en enorm candy floss af føleri, nationalisme og klaphatekstase. Så der kan være god grund til at holde fast i, at fodbold er et i sit udgangspunkt simpelt spil, der involverer to hold af elleve spillere, en bold, en dommer og et par linjedommere, og i disse digitale, tv-baserede tider også et VAR-overvågningssystem, der skal optimere graden af fair play. Fodbold er i bund og grund bare en sport. Og udfaldet af en kamp – fx den i aften – ændrer ikke væsentligt ved verdens gang.

Når det er sagt, så skal det også tilføjes – og det er derfor pressen og tv har så let et spillerum – at fodbold som andre sportsgrene også er genstand for lidenskabelig investering. Man holder med sit hold (nationalfølelse, nationalisme), lever sig ind i spillernes kamp for holdet og resultatet, ofte suppleret med indtagelse af følelseslettende alkoholiske drikke, og løfter begivenheden op til noget nærmest overjordisk, hvor det retteligen ikke hører hjemme. Nej, lad os få det hele ned på jorden igen.

Lad os bare slå fast, at træner Hjulmand og den store trup af yderst talentfulde spillere allerede har leveret præstationer, der har overgået vores forventninger (uanset hvor langt de så end når). De har spillet rigtig godt, skabt overraskende resultater (Rusland, Wales) og først og fremmest leveret seværdig og meget underholdende boldspil. Og det alt sammen, fordi Hjulmand og Co. har formået at få holdet til at fungere optimalt som hold. Et faktum som ingen televiseret persondyrkelse hverken kan eller skal skygge for. Og det er som hold holdet står eller falder i aften.

Jeg håber på, at holdet leverer en yderst seværdig kamp. Taber det, så er det til at leve med. Går det videre, ja så venter der endnu en fornøjelig kamp inden længe. God kamp.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

22 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62