Bog og forfatter

8. juli 2021

Det er sommer, og traditionen tro kan man i mange medier – her og hisset – læse forslag til sommerlæsning. Og derfor kan det være en passende lejlig til at slå et slag for endnu et program på den lille kanal DK4. Endnu et program, der er modelleret over gammeldags samtaleradio. Nemlig programmet Bog og forfatter, hvor magister Bo Tao Michaelis (kendt fra bl.a. Politiken og for sin afhandling om kriminalromaner) taler med forskellige forfattere. Fx – som i det seneste afsnit – den færøske kriminalforfatter (med mere…) Jógvan Isaksen.

Som sagt er det gammeldags samtaleradio overført til tv-medier – og derfor paradoksalt nok godt fjernsyn! – hvor Michaelis med udgangspunkt i et eller flere værker af forfatteren får vedkommende til at fortælle om bøgerne og forfatterskabet i det hele taget. Og det er vældigt inspirerende, ikke mindst fordi Michaelis ikke bare vælger de bøger, der er oppe i tiden, men bøger, som han selv finder interessante og som han synes den gennemsnitlige boglæser kan have glæde af at dykke ned i . Og det er – ja – inspirerende. Hvad enten det gælder Isaksens Chandler- og Turèll-påvirkede romaner fra Fæøerne, Kirsten Thorups udforskning af den nazistiske tænkemåde eller Peter Nielsens essays om moderne romankunst.

Så nu, hvor fodbolden ruller knap så hurtigt, skift over til DK4 og få lidt læselyst og -glæde tilbage.

Skriv en kommentar

29 har læst indlægget