Anbefaling: Pigerne fra Berlin – tysk tv-serie

13. juli 2021

Som inkarneret fan af Tysk kultur, præ-Beatles-pop og godt tv, så er det svært at komme uden om den tyske tv-serie Ku’damm 56. 59 og 63, der har løbet over skærmen på DR med sidste afsnit i går. Ku’damm er en forkortelse af Kurfürstendam ( en berømt gade) i Berlin, og serien følger en familie – bestående af en mor og hendes tre døtre (plus vedhæng) – i nogle år i starten af 1960’erne. Berlin er i de år brændpunktet i Europa, og de sociale og politiske begivenheder (fx oprettelsen af Berlin-muren) griber ind i kvindernes privatliv, der også er fuld af dramatik.

Serien udmærker sig ved – ud over fine skuespilpræstationer og et godt manus – et detaljeret, præcist og imponerende tidsbillede og et lige så overbevisende signalement af de års kultur- og musikliv. Starten af tresserne er jo de år, hvor Beatles slog deres folder i Hamborg. Og selv om man kun hører glimt af Beatlestoner i serieafsnittene, så er det vendepunktet Beatles, hvorom musikken i filmen drejer sig. Men international pop, tyske schlagere og meget mere. Og selvfølgelig har successerien resulteret i udgivelsen af den dobbelt-cd med nogle af numrene fra filmen under titlen Kulthits Ku’damm.

Serien kan ses på DRs hjemmeside og fås på DVD.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

19 har læst indlægget
15,010