Anbefaling: Pigerne fra Berlin – tysk tv-serie

13. juli 2021

Som inkarneret fan af Tysk kultur, præ-Beatles-pop og godt tv, så er det svært at komme uden om den tyske tv-serie Ku’damm 56. 59 og 63, der har løbet over skærmen på DR med sidste afsnit i går. Ku’damm er en forkortelse af Kurfürstendam ( en berømt gade) i Berlin, og serien følger en familie – bestående af en mor og hendes tre døtre (plus vedhæng) – i nogle år i starten af 1960’erne. Berlin er i de år brændpunktet i Europa, og de sociale og politiske begivenheder (fx oprettelsen af Berlin-muren) griber ind i kvindernes privatliv, der også er fuld af dramatik.

Serien udmærker sig ved – ud over fine skuespilpræstationer og et godt manus – et detaljeret, præcist og imponerende tidsbillede og et lige så overbevisende signalement af de års kultur- og musikliv. Starten af tresserne er jo de år, hvor Beatles slog deres folder i Hamborg. Og selv om man kun hører glimt af Beatlestoner i serieafsnittene, så er det vendepunktet Beatles, hvorom musikken i filmen drejer sig. Men international pop, tyske schlagere og meget mere. Og selvfølgelig har successerien resulteret i udgivelsen af den dobbelt-cd med nogle af numrene fra filmen under titlen Kulthits Ku’damm.

Serien kan ses på DRs hjemmeside og fås på DVD.

 

Skriv en kommentar

23 har læst indlægget