The Beatttle-ettes – Only Seventeen

20. juli 2021

I tidligere omtale udsendelse om Wall of Sound nævnes det obskure band The Beattle-ettes, der er et eksempel på amerikansk udnyttelse (Exploitation) af Beatlemania. Da Beatles slog igennem i USA blev de genstand for en ekstrem kommerciel udnyttelse (hvilket måske er forudsigeligt i kapitalismens egen højborg). Faktisk var det en siden af Beatlemania, som Beatles og deres manager Brian Epstein slet ikke fik nok ud af sådan rent økonomisk. Og der kom også mange eksempler på musikalsk udnyttelse. Fx den til formålet dannede pigegruppe The Beattle-ettes, der både trak på de amerikanske pigegrupper (fx Shangrilas), Spectors lydmur og så selvfølgelig på Beatles. Sangen “Only Seventeen”, der udkom i 1964, er en slags svarsang til Beatles’ “I Wanna Hold Your Hand” og “She loves you”. Og som The Guardian skrev i en omtale af sangen, så er den udtryk for exploitation og kitsch, men samtidig også to minutters næsten perfekt teenageglæde. Singlen kan fås til en overkommelig pris på brugtmarkedes, hvis man skulle være interesseret.

Skriv en kommentar

22 har læst indlægget