50: Concert for Bangla Desh

1. august 2021

På denne dato i 1971 løb koncerten for Bangla Desh af stablen. Med George Harrison og Ravi Shankar som organisatorer. Koncerten fandt sted i New Yorks Madison Square Garden, og formålet med den var at samle penge ind til og skabe opmærksomhed omkring situationen i Bangla Desh, hvor en krig var resulteret i folkemord og flygtningestrømme fra Øst-Bangla Desh.

Koncerten var den første af det format og med et stort opbud af stjerner fra musikken, bl.a. Ringo Starr, Eric Clapton og Bob Dylan. Og den resulterede i et tredobbelt koncertalbum, der blev en sællert, og i en dokumentarfilm.

Koncerten og hele projektet løb ind i mange vanskeligheder undervejs – både af praktisk og finansiel karakter – men blev alt andet lige i det mindste en succes i den forstand, at den skabte præcedens for lignende store, velgørende musikbegivenheder, fx Live Aid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

18 har læst indlægget
15,010