Fra Beatles til Rolling Stones

13. september 2021

Efter at have gnavet mig igennem Craig Browns murstenstykke bog om Beatles, var det egentlig meningen, at jeg skulle have en pause i musiklitteraturen. Men så kom jeg til at læse lidt i Christopher Sandfords monografi om The Rolling Stones, The Rolling Stones Fifty Years, og er blevet hængende lidt. Om jeg får læst den til ende i første omgang vil kun tiden vise (der ligger andre bøger på natbordet/skrivebordet og venter…), men ellers gør bogen indtryk af at være en gedigen, velresearchet og velskreven (uden at være nogen stor litterær oplevelse) og stor (500 sider) bog om The Rolling Stones. Og også en klassisk, ja traditionel monografi, der går ganske kronologisk til værks, begyndende med de oprindelige medlemmers familieliv og barndom. Og man mærker, at Sandford har gjort det før (med biografier om Mick Jagger, Keith Richard, Eric Clapton med flere) og ved, hvordan han skal rulle alle kendsgerninger og detaljer ud for læseren. Indtil videre har dt været en både oplysende og ganske underholdende læseoplevelse.

Skriv en kommentar

3 har læst indlægget