Pigtrådsrock!?

18. oktober 2021

DRs serie om dansk rockhistorie har fået mange øretæver blandt tv-anmeldere. Og som jeg har været inde på med god grund. Under titlen DR2s store danske rockhistorie får seerne – med DADS Jesper Binzer som vært – en gang snak, der mest af alt ligner noget, der kunne foregå backstage efter en koncert og efter de første af mange genstande. Og på DRs hjemmeside kan man læse, hvordan en programansvarlig forsøger at bortforklare skandalen ved at gøre selve titlen til problemet. Samtidig med, at hun forvissede sig om, at serien skal ville fortsætte uforandret.

Men nej. Det er sgu ikke titlen, der fejler noget. Derimod at serien på ingen måde forsøger at leve op til titlens løfte om en omgang historieskrivning. Man kunne med lige så god grund kalde Billedbladet og Se & Hør for historiske magasiner.

Et lille eksempel, der afslører seriens mangel på historisk greb om emnet rock er bruget af ordet “pigtrådsrock”, der pludselig optog hele skærmen. Der er sgu da aldig noget, der har heddet sådan. Det hed pigtrådsmusik eller bare pigtråd. “Pigtrådsrock” er en konstruktion, der i en nøddeskal afslører seriens totale mangel på historisk sans. Og synd og skam er det, for emnet kunne godt fortjene en seriøs historisk fortælling. Seneste afsnit handlede om “Protest og politik” – og det gik heller ikke, men blandt de medvirkende var Savage Rose (eller rettere Annisette).

Skriv en kommentar

5 har læst indlægget