50: Gong – Camembert Electrique

20. oktober 2021

Ja, i dag er det halvtreds år siden, at det australsk, britisk, franske band space rock-band Gong udsendte deres andet album Camemtbert Electrique på det  lille franske plademærke BYG Actuel. Tre år senere genudsendte Virgin Records pladen til en spotpris, svarende til prisen på en singleplade, i et behjertet forsøg på at skubbe til markedsføringen. Det hjalp dog ikke stort på salgstallet. Heller ikke senere forsøg på at hjælpe pladen på vej til hitlisterne lykkedes. Sikkert fordi Gongs progressive rock især taler til rockens feinschmeckere, der helst lytter til eksperimenterende psykedelisk kultrock. Og det er netop som kultplade, den elektriske camembert fortjener at blive husket og spillet.

Jeg kan huske at selveste Jørgen de Mylius spillede pladen på Danmarks Radio, selv om han egentlig ikke var så meget til progressiv rock. Og Canenebert Electrique var det album, der gjorde Gong kendt uden for en snævner kreds af yndere.

Hele albummet kan man lytte til på tuben, hvor der ligger indtil flere udgaver.

Skriv en kommentar

6 har læst indlægget