Stones og Altamont

25. oktober 2021

Jeg kan ikke helt slippe Stones-biografien. Sandford kommer selvfølgelig også ind på koncerten i Altamont. Og det interessante ved hans beskrivelse er, at den faktisk afmy(s)tificerer historien om Altamont. Koncerten, der kom til at stå som modstykket til Woodstock. Koncerten, der mest huskes, fordi nogle Hells Angels-medlemmer gjorde sig skyldig i grov vold og drabet på en ung, sort mand.

Og det er også rigtigt, at disse helvedesengle var med til at ødelægge festen. Men det er forkert, som myten vil, at det var Stones, der engagerede dem som vagter. Og det er også forkert, at festivalen på alle måder var mislykket. Godt nok var der nogle dødsfald. Ud over drabet på den unge sorte, mand, var der to, der blev kørt ihjel, medens de sov i deres soveposer, en druknede i en kloak og en anden omkom i en ulykke. Til gengæld blev der ikke født børn på festivalen, sådan som myten også ville det. Og koncerten med Stones stoppede ikke med knivdrabet på den unge mand. Stones spillede koncerten færdig, inden medlemmerne i halst blev fløjet væk i en helikopter.

Altamont skulle have været et nyt Woodstock. Men på grund af Hells Angels blev hippiedrømmen ikke til det, den skulle have været. Altamont var dog bedre end sit rygte, viser Sandford med sin detaljerede beskrivelse. Og det er trods alt en præstation, sådan at kunne afmy(s)tificere festivalen.

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget