Björn Afzelius – 75

Author:

Lungekræft afkortede Björn Afzelius’ liv allerede i 1999. Han blev 52 år, men nåede mere end de fleste som musiker og holdningsmager for den svenske venstrefløj. Sammen med Michael Wiehe dannede han bandet Hoola Bandoola Band, der blev et flagskib for den svenske musikrörelsen i halvfjerdserne. Et band, der både var progressivt – musikalsk og tekstmæssigt – og med klare popkvaliteter. Samarbejdet med Wiehe fortsatte helt frem til Afzelius’ død og går som en rød tråd gennem de to kunstneres virke og udgivelser. Blandt anmeldere – bl.a. her i Danmark – var der en blandet holdning til Afzelius. Selv synes jeg, at han med sit uortodokse, udogmatiske engagement vokser lidt ved hvert genhør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *