Capac anbefaler: Olga Witte – Organ Trio No. 1 + 2

12. februar 2022

Som titlen antyder, så består Olga Wittes nye plade Organ Trio No. 1 + 2 af to afdelinger. Den første Please Crawl Out My Eyelid er fire stykker for noget så usædvanligt som orgel (Olga Witte) og to tromboner (Jens Balder og Jens Kristian Bang). Der lægges ud med det næste 12 minutter lange Andante, der som titlen angiver er i et roligt, nærmest meditativt tempo og noget, der farvet af jazz og klassisk musik uden at være nogen af delene. Derefter går det videre til de gradvist hurtigere Rubato, Prestissimo og Andante Cantabile, hvor de udøvende får friere spil og tempoet stiger uden at det eftertænksomme og meditative forsvinder. Og påvirkningen af fri jazz og klassisk kompositionsmusik er mere markant end i indledningen.

Pladen anden del Carlon Arang udgøres af 7 stykker, der ud over inspirationen fra klassisk og jazz også trækker på balinesisk folkemusik, som Olga Witte har studeret. Her er trombonerne skiftet ud med altsaxofon (Anja Nedremo) og tenorsaxofon (Jacob Danielsen). Og igen er stemningen tilbagelænet og ja meditativ, selv om der er steder, hvor tempoet øges.

De to orgeltriostykker er ikke pop, og heller ikke bare jazz, klassik og balinesisk musik i en legering, men originale musikstykker, der ikke ligner ret meget andet, i hvert fald ikke noget, jeg har hørt før. Og som sådan udgør pladen et musikalsk udspil, der stikker væsentlig af fra den musik, man møder som radiolytter og forbruger af populærmusik i dens bredeste betydning. Det er ikke pop, men krævende musik, der bedst indtages, når man er i det rolige hjørne og måske har behov for at trække sig lidt bort fra verdens voldsomhed og støj. En plade, der passer fint til de stille stunder – hvis man ellers er til orgelmusik. Hermed anbefalet.

Olga Witte. Organ Trio No. 1 + 2. Indspillet i Sankt Lukas Kirke, Aarhus. Eget plademærke.

Musikken kan man lytte til her.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

79 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62