Jakob Haugaard – 70

13. maj 2022

En af dansk kulturlivs særlinge, dansk-færøske Jakob Haugaard, fylder 70 år i dag. Her vil jeg især kippe med flaget for Haugaards musikalitet. Han dukkede op på min radar i halvfjerdserne, hvor han var som medlem og frontfigur i bandet Sofamania tog et kærligt tag på punken og tilføjede den et skud humor (et andet af Haugaards varemærker). Siden var han med i duoen Haugaard og Carlsen, der var et stort navn her i lokalområdet og som var hjemstedet for sangen “Haveje”, som Kim Larsen senere igen gjorde til et folkeligt hit i filmen Midt om natten. Og Haugaard har også haft pæn stor succes som solist, fx med sin version af Billy Ray Cyrus’ “Achy breaky heart”, der fik den danske titel “Hammer hammer fedt”.

Sofamania – Århus by night

Jakob Haugaard – Ta’ en øl

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget