En japansk pige: Akiko Yano

21. maj 2022

Japansk musik fylder nok for lidt i mit musikunivers. Bortset fra Kyi Sakamotos “Sukiyaki”, som jeg har omtalt nogle gange, så har jeg vist ikke en eneste plade med japanske kunstnere (hvis vi ser bort fra japanske gæste- og sessionmusikere). Og måske er det sådan generelt her i landet – at Japan fylder for lidt? Men så er det jo lidt sjovt, at jeg faldt over Akiko Yano – eller Akiko Suzuki, som hun egentlig hedder.

Hun er efter sigende et meget stort navn i Japan og sammenlignes med engelske Kate Bush med hensyn til vokal formåen. Og den nu 67-årige Akiko har arbejdet sammen med et hav af kendte musikere, og det var i den forbindelse, jeg stødte på hende. Nemlig hendes debutalbum, Japanese Girl (1976), hvor hun bakkes op af selveste Little Feat. På linje med Kathy Daltons tidligere omtalte Amazing (1973), så udgør Japanese Girl (1976) en slags uofficiel Little Feat-album. Det andet album, hvor amerikanerne er backing.  Lidt lige som Carlene Carters album med Rockpile. Måske jeg skulle udvide min samling af japanske plader med denne her…

Japanese Girl blev indspillet i Los Angeles, hun skrev selv ni af sangene og det gav Akiko Yano et stort gennembrud i Japan.

Skriv en kommentar

3 har læst indlægget