Fransk pop når det er godt: Véronique Sanson

22. maj 2022

Det er ikke kun japansk musik, der brillerer ved sit fravær på mine reoler. Også fransk musik, selv om jeg da har mere fransk end japansk (blandt andet Francoise Hardy). Men der er så meget mere at hente nede i Frankrig, hvis man vil have kvalitetspop og -rock. For eksempel den nu 73-årige Veronique Sanson, der er singer-songwriter og har været med siden 1967 og fortsat er aktiv og meget populær dernede.

Uden for Frankrig er hun også kendt, fordi hun i 1973 giftede sig med Stepen Stills (Crosb Stills Nash Young) og indledte en amerikansk periode i sin karriere. Stills havde været i Paris og give koncert med Manassas og der lærte de to hinanden at kende og sød musik opstod. Og Stills’ indflydelse var ikke kun familiær (de fik en søn), men selvfølgelig også musikalsk. Det kan man fx høre på albummet Hollywood, hvor Veronique får hjælp af fremtrædende amerikanske studiemusikere, fx arrangøren Jimmy Haskell og bassisten Wilie Weeks.

Hollywood

  • et album fuldt på højde med samtidige amerikanske albums.

Skriv en kommentar

2 har læst indlægget