På radaren: Shiloh

24. maj 2022

Ja, igen var det ad omveje, jeg kom på sporet af bandet Shiloh, der er et tidligt eksempel på halvfjerdser-countryrock. Og med god grund. For en af bandets førende kræfter var ingen ringere end Don Henley, der jo siden blev et stort navn i det vel nok førende country-rock-band Eagles.
Shiloh blev dannet af Henley og nogle skolekammerater, da de gik i den amerikanske high school. Først kaldte de sig The Four Speeds, der så blev til Felicity og endelig Shiloh. Under navnet Filicity fik de udsendt en Henley-sang, “Hurtin'”, men det var først da den kendte countrymusiker Kenny Rogers fik ørerne op for bandet, at der skete noget. De fik mulighed for at indspille nogle af Rogers’ sange og fik en enkelt singleplade udsendt. De fik også en pladekontrakt hos et mindre plademærke. Og i 1970 kom de til Los Angeles, hvor de indspillede deres første album, der bare bar bandnavnet. Men allerede året efter var det slut. Henley og de andre kunne ikke blive enige om den musikalske retning, Henley mødte Glen Frey og J. d. Souther og blev backinggruppe for Linda Ronstadt i 1971 og det blev støbeskeen for dannelsen af The Eagles.

Shiloh

  • pladen er samlerobjekt og koster en pæn skilling på genbrugsmarkedet, og den er vist kun blevet genudsendt på CD i Asien.

 

Skriv en kommentar

4 har læst indlægget