Et forventeligt ja

Author:

Som de førende medier skriver, så blev det et forventeligt “ja” til afskaffelsen af forsvarsforbeholdet. Så den politiske elite og deres forlængede arm i medierne fik deres vilje. Men, der er stadigvæk grund til skepsis og bekymring. For eksempel var valgdeltagelsen på landsplan sådan, at kun 65,8 % stemte  – eller omvendt: 34,2% undlod at stemme. Det er da et problem for folkestyret i et land, der ellers bryster sig at en høj valgdeltagelse ved folketingsvalgene, ikke!?

Det tyder jo på, at lidt mere end en tredjedel af vælgerne enten er indifferente over for dette valg eller måske i vildrede med hensyn til fordele og ulemper ved beslutningen. Så, hvis jeg var tilhænger, ville jeg nok fare med lempe, når de nye militaristiske tider for EU for alvor tager fat. For i har jo ikke hele befolkningen med jer…

Opdatering: Og den fra tv kendte valgforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalistskole er i dag fremme med krabasken over for blandt andet ja-politikerne, der ikke har formået at motivere de mange tilbageholdende vælgere til at komme til stemmeurnerne. Hvorfor vi har fået den næstlavede tilslutning til et EU-valg (lavest var valget om Patentdomstolen i 2014!). Og det er et nederlag for demokratie, siger Roger Buch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *