Om Ukraines komplicerede fortid, nutid og fremtid

6. juni 2022

Som læseren vil vide har jeg efterlyst analyser af Ukraines forhold – historisk, politisk, økonomisk osv. Og via en bekendt faldt jeg over en i så henseende meget oplysende artikel af Karen Helveg Petersen med titlen Ukraines komplicerede fortid, nutid og fremtid. Og den giver svar på mange af de spørgsmål, der kunne dukke op i ens hovede i tiden efter Ruslands militære invasion af landet. For eksempel spørgsmålet ‘Hvorfor vi her i Europa og Vesten i det hele taget har behandlet Ukraine så meget mere forskelligt end fx Syrien, der jo også har været offer for Rusland militære aggression?’. Og svaret ligger lige for: Vesten har haft og har en hel anden politisk-økonomisk interesse i Ukraine. Læs og blive lidt klogere på landet i øst.

Skriv en kommentar

8 har læst indlægget