Dødsfald: Jim Seals – 80

8. juni 2022

Man skal nok have en del år på bagen før en klokke vil ringe ved navnet Jim Seals. Men Seals and Croft var i de tidliger 1970’ere repræsentanter for det, man kaldte den bløde rock. Og de fik et pænt stort hit med sangen “Summer Breeze”, der var som skabt til datidens FM-radio-stationer, hvor den kørte i tide og utide.

Texanske Jim Seals startede den musikalske karriere tilbage i 1950’erne i diverse lokale bands og spillede i en periode trommer i selveste Eddie Cochrans backingband. Og hans skrev sange, bl. a. til Brenda Lee. I 1963 kom han med i et band, der bl.a. bestod af Darrel “Dash” Croft og Glen Campbell. Det blev ikke den store succes, men dannede grobund for duosamarbejdet mellem Croft and Seals, der blev en realitet i 1969 og har holdt helt frem til starten af det nye årtusinde med flere gendannelser undervejs. I 2017 fik Seals et hjertetilfælde, der satte stopper for karrieren, og nu er han altså død. Der er ikke angivet nogen årsag.

Summer Breeze

Skriv en kommentar

2 har læst indlægget