Rockarkæologiske udgravninger: Raging Slab

9. juni 2022

Ja, som læseren nok allerede har bemærket, så kigger jeg ikke så meget fremad for tiden, men snarere bagud. For at finde noget af det, der forblev under radaren dengang jeg var ung. Det gælder for eksempel for bandet Raging Slab fra New York. Dannet i 1983 af guitaristerne Greg Strzempka og Elyse Steinman. Og stadigvæk aktivt.

Raging Slab spiller ( i hvert fald i begyndelsen af deres løbebane) en slags sydstatsrock, der er tilført potensmidler i form af heavy rock, punk og new wave. Hvorfor bandet aldrig for alvor er brændt igennem, skyldes måske, at de første plader kom på små forlag og fordi bandet var igennem adskillige udskiftninger. Måske også, at de ikke blev markedsført rigtigt. Først i 1989 fik de en pladekontrakt  med RCA på flere albums. Og her kom deres tredje, eponyme og bedst kendte album.

På coveret til deres eponyme album ligner de nogle, der er overleveret fra halvfjerdserne vestkysttid, men musikken fejler ikke noget, hvis man ellers er til energisk, tung sydstatsrock. Lyt med her. 

Skriv en kommentar

8 har læst indlægget