The Beatles’ unikke singler

24. juni 2022

Paul McCartneys biograf Barry Miles noterer tørt i sin bog, at Beatles efter at have opnået stor succes med derres første album Please please me (der nåede førstepladsen i hjemlandet og blev på listen i 30 uger) beslttede og insisterede på, at deres fremtidige singleplader ikke måtte være inkluderet på deres album, så deres fans var nødt til at købe de samme optagelser to gange. Please please me indeholdt sangene fra to singler. Men det skulle være slut nu. Men helt så enkelt blev det ikke, for amerikanerne havde det med at gå deres egne vej. Derovre udkom Beatles ikke helt som i Europa. Og det betød blandt andet, at flere at gruppens såkaldte non-album-singles – for eksempel “We can work it out”/ “Day tripper” – alligevel blev indlemmet på album (nemlig på Yesterday and Today). Men ideen var god nok.

Skriv en kommentar

17 har læst indlægget