Digteren og sangskriveren Pete Brown

2. juli 2022

Læsningen af McCartney-biografien bliver ved at med afdække interessante sider af tressernes musikliv. Det gælder for eksempel digteren Pete Brown, der stammer fra Liverpool og er mest kendt for at være medsangskriver for Cream.

Han begyndte sin karriere tidligt som digterspire, og det førte ham ind i musiklivet. Først som medlem af The First Real Poetry Band, der havde selveste John McLauglin på guitar. Og det var her han kom i kontakt med Cream. Først som sangskriver sammen med trommeslager Ginger Baker, men snart derefter med Jack Bruce. Og samme skrev de “I feel free”, “White Room”, “SWLABR” og de fleste sange på Jack Bruces to første soloalbum. Sammen med Eric Clapton skrev han “Sunshine of your love”.

I 1968 dannede Brown bandet Battered Ornaments, der talte Dick Heckstall-Smith (saxofon) og Chris Spedding (guitar). Og de fik udgivet to albums og optrådte som opvarmningsnavn for Rolling Stones i Hyde Park. Men Brown blev smidt ud af sit eget orkester og dannede kort tid efter Piblokto, der også fik indspillet et par albums.

Og siden fortsatte Browns karriere på samme slingrende vis. Han holdt forbindelsen til Jack Bruce ved lige og arbejdede sammen med Graham Bond, lavede flere gruppedannelser, der aldrig rigtig blev til noget, og fortsatte med at skrive tekster, filmmanuskripter og digte. Når man lytter til de grupper, han fik udgivet musik sammen med (bortset fra Cream), får man let det indtryk, at han var langt mere avantgardistisk end de fleste, og det forklarer måske, at han aldrig rigtig blev en del af mainstream.

Battered Ornaments – Mantlepiece

Pete Brown & Piblokto – Things may come and things may go

Piblokto – på fransk tv

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

35 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62