Genhør med: The Humblebums

30. august 2022

en af mine yndlingssangskrivere, Gerry Rafferty, blev først for alvor kendt, da han for halvtreds år siden slog de musikalske klude sammen med Joe Egan og stiftede Stealers Wheel. Men inden han nåede dertil – og videre til en god, lovende solokarriere – var han med i det skotske folk-rock-band the Humblebums. Ud over Rafferty bestod gruppen af guitaristen Tam Harvey og komikeren og skuespilleren Billy Connolly.
At lytte til The Humblebums er en ganske anden oplevelse end Stealers Wheel og Rafferty solo. humblebums, der blev dannet af Connolly og harvey i 1965, gjorde sig i lokalområdet omkring Glasgow, hvor de spillede folk med vægten på banjo, guitar og humoristiske introduktioner af Connelly. De spiller en meget folkelig, lidt gammeldags, folkemusik, og Rafferty var kun med en kort tid, inden trioen gik hver til sit i 1971. Men inden en gedannelse nåede de at indsplle albmmmet med den sigende titel First Collection of Merry Melodies (1969). Muntre melodier siger en masse om den musik, man møder hos Humblebums.
I den tid Rafferty var med blev der lavet yderligere to album,The New Humblebums og Open Up the Door, centreret om Connolly og Rafferty. I 1971 gik de to i gang med hver deres solokarrierer. Rafferty fik debuteret med Can I Have My Money Back?, iden han mødte Joe Egan og dannede Stealers Wheel. Connelly fik succes som solist og brugte en del af materialet fra Humblebums til sine plader og optrædener, og det var med til at sikre, at Humblebums ikke gik i glemmebogen, men fik genudsendt en del af gruppens materiale.
Humblebums er blevet beskrevet som folk, der befinder sig et sted mellem The Sarstedt Brothers (m. Peter Sarstedt) og Cat Stevens, men sange med vægt på en god historie, en god melodi – og så Conellys humor.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

15 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62