DR svinger nedskæringskniven igen

31. august 2022

I går satte jeg mig til rette foran flimmeren for at se, om DR Nyhederne ville kommentere en af gårsdagens små og oversete nyheder. Nemlig den, der på DRs egen hjemmeside havde rubrikken “49 stillinger bliver nedlagt i DR Nyheder”.
Men, ak nej. DR Nyhedernes nyhedsprioritering fulgte slavisk den, der dominerer på de to store kanaler.
Set fra min lænestol var det imidlertid en yderst interessant nyhed. Ikke, fordi nedlæggelsen af 49 stilinger indebærer 20-25 fyringer. Det er forudsigeligt og – selvfølgelig – beklageligt, ikke mindst for dem, det går ud over. Og heller ikke, fordi afskedigelserne også kommer til at ramme DR Kultur, Børn og Unge.
Nej, fordi nedlæggelserne er et led i institutionens vision om at gøre DR til “en fuldt ud digital public service-institution”. En vision, der i sin korte formulering signalerer en næsegrus bøjen af for tidens teknologiske dominans og ikke så meget som antyder noget om, hvad DR som public service- nyheds- og formidlingsinstitution skal stå for sådan rent holdningsmæssigt.
I stedet for at fokusere på det digitale – herunder de stadigt mere påtrængende sociale medier – burde DR benytte lejligheden til at åbne en stor debat om, hvad vi har brug for et et land, der forstår sig selv som et folkestyre. En debat om presseidealer, oplysning, demokratik, magtkritik og så videre. Men nej – og nu til vejrudsigten.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

6 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62