Og så blev der udskrevet valg…

7. oktober 2022

Som ventet har statsministeren udskrevet valg. Og hun har allerede udstukket et af valgets temaer: En såkaldt ‘bred regering’ ‘henover midten af dansk politik’. Og hvis man kan dømme ud fra den seneste meningsmåling (lavet af Opinion for DR og Altinget), så er der en del vælgere, der er med på ideen. Selv om historien har vist, at den slags regeringer har en ultrakort levetid. Tænk bare på den såkaldte SV-regering, der blev dannet i 1978 og kun holdt i fjorten måneder og blev kaldt en “kæmpefiasko”. Og drømmen om at befinde sig på den politiske midte, hvor den førte politik kommer alle til gode, er så naiv, at man må tage sig til hovedet. I et samfund, hvor uligheden vokser dag for dag og de politiske forskelle også tydeliggøres i samme takt.

Jeg har for længst besluttet hvor min stemme skal ligge. Og det er ikke i midten… Og jeg har besluttet, at jeg ikke vil følge de store mediers dækning af valgkampen. Som læseren godt ved, så har jeg det meget svært med de store medier – især DR og TV2 – og deres lemfældige kritisable håndtering af nyhedsstoffet og også håndtering af valgkampen. Så her i casa vil jeg så vidt muligt undgå at se nyhedstv og høre nyhedsradio frem til og med den 1. november, hvor valget afvikles. Heller ikke valgaftenen vil jeg bruge tid på.

2 kommentarer

  1. hugin kommentarer:

    Capac: Fuldkommen enig.

    Og stort set alle taler om alt andet end det allervigtigste klimakrisen, for alle deres forsikringer om alt muligt om alt det gode de vil gøre for alle, kan være fuldkommen ligegyldige hvis klimaet går amok, så er det ligegyldigt om vi få flere motorveje, og skal betale mindre i skat, og hvor dumt er det lige, det er da kun blå blok der kan være så dumme, for hvad skal så betale for de forandringer man taler så meget om?
    Nej lad de der har mere end rigeligt komme til lommerne og betale for det samfundet stiller til rådighed for dem også.

  2. capac kommentarer:

    @higin: Ja, klimakrisen er allerede gået amok, som den seneste rapport FN-rapport dokumenterer. Og hvis vi ikke sadler om rent politisk og giver klimaet førsteprioritet, så står vi snart med uoverskuelige fødevarekriser (p.g.a. tørske, oversvømmelser osv.), massive flygtningestrømme (jf. hvad der sker i New York i disse dage) og naturkatastrofer. De unge i klimabevægelserne har helt ret: Gammeldags liberal, borgerlig demokratisk politik kan ikke klare de problemer, vi står over for.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

12 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62