50: Lou Reed – Transformer

12. november 2022

Starten af november 1972 var rig på gode albumudgivelser, fx med James Taylor (One Man Dog), Elvis Presley (Burnin Love and hits from his movies vol. II), The Hollies (Romany), Slade (Slayd?) og Grateful Dead, der fik udsendt det tredobbelte koncertalbum fra deres turné i Europa – som bl.a. bragte dem til både København og Århus – Europe ’72. Men de overgås alle af Lou Reeds andet album, det af David Bowie og Mick Ronson arrangerede og producerede Transformer, der i dag står som en centralt værk i mandens efterladte værk. Og som især er kendt for sangen “Walk on the Wild Side”, der blev en slags kendingsmelodi for Reed.

Og lad os så lige tage videoen med sangen “Perfect Day”, som Torben Bille kaldte en af de bedste videoer nogensinde — her.

Skriv en kommentar

3 har læst indlægget