Capacs kalenderlåge nr. 13

13. december 2022

“Nu kommer det her råt fra usødet: Det har længe stået klart, at den såkaldte blå blok var blevet skør. Så sent som i dag taler konservative Rasmus Jarlov om korruption i forbindelse med en demokratisk regeringsdannelse.

Det er bare et eksempel på de mærkværdigheder og skøre påstande, der har præget minkforløb, FE-sag, angrebene på navngivne embedsmænd med meget mere.
Ja, minksagen var en skandale. Men det banale er, at der var tale om en skønsmæssig systemfejl med en række følgevirkninger. Enhver, der orker at læse kommissionens konklusioner, (hvis opgave blev formuleret af oppositionen!) kan forvisse sig om, at statsministeren sagde noget forkert – men ikke anede det. Det er absurd at påstå, at nogen kan dømmes for det. Skats sammenbrud, der kostede det danske samfund langt over 100 milliarder kroner, er en langt større skandale. Og hidtil er så godt som alle sluppet. Uden at nogen blinker af den grund. Her er en minister blevet fyret, en rigspolitichef og en departementchef hjemsendt og en række embedsmænd har herudover påtegnelser på deres papirer. Dertil kommer, at vælgerne – den øverste suveræn – har forholdt sig til sagen – og valgte Mette Frederiksens parti med et brag.
Det er sygt at undergrave det demokratiske system med påstande om korruption, magtsyge, løgn og hvad har vi. Det fører lukt til stormen på kongressen, som vi så det i USA. Ren Trump.”
Det er sjældent, jeg er enig med den fhv. folketingspolitiker m.m. Søren Pind, men det er lige før, jeg er det i dette Facebook-indlæg om ‘nedsmeltningen’ i blå blok. Danmark på vej mod Trumpisme. Ja, hvorfor ikke. Vi skal ikke vide os for sikre, nu hvor tyskerne oplever tilstande, der ligner årene op mod nazismens gennembrud, og hvor andre lande – for eksempel England – er inde i en autoritær udvikling, der underminerer den sidste rest af borgerligt demokrati. Eller USA, hvor befolkningen er dybt splittet mellem dem, der tror på systemet, og dem, der ikke gør. Trumpisterne bl.a.
Og så til låge nr. 13 – The Beach Boys – ikke i julehumør – med debutsinglen “Surfin‘” fra 1961.

4 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Der er flere ting at sige til forløbene i diverse sager i de senere år, hvis vi begynder med skatte skandalen så er det virkelig en skandale, og en endnu større skandale er at det fortsætter, pengene fosser stadigvæk ud af kassen, uden at regeringerne har grebet ind.
  Hvad angår minksagen, så var beslutningen om at aflive alle burmink rigtig, ud fra den betragtning at det kunne have haft uoverskuelige konsekvenser blandt mennesker hvis man ikke havde gjort det.
  At man nu må fortsætte med at holde burmink forekommer uanstændigt hvis det skal forestille at have det mindste med dyre velfærd at gøre.
  Fejlen i den sammenhæng bestå i at der ikke var lovgrundlag for en sådan beslutning, og det kan jo undre når man tilsyneladende i embedsværket udmærket har vidst at det forholdt sig sådan, enten har regeringen haft den oplysning eller ikke, og hvis ikke er det så en forglemmelse eller en bevidst handling for at få ram på regeringen?
  Ingen kan fortælle mig at embedsværket er neutralt, intet er, det vil være naivt at tro andet.
  Når vi oplever problemer i Tyskland, England, USA, og så sent som i dag hører om problemer i Brasilien, kunne det så tænkes at det netop var fordi at vore politikere fylder os med løgn og fortielser, og ikke reagerer på åbenlyse brud, på det som skulle være en samfunds kontrakt, at alle skal betale en retfærdig den til samfundets drift, men at det ikke bliver overholdt.

 2. Hugin kommentarer:

  Capac: Døden har som regel en årsag, og hvis man ikke forsøger at finde den, har man ingen muligheder for at finde en medicin mod den.

 3. Hugin kommentarer:

  Capac: Systemet kan jo i princippet være godt nok, men problemet er de mennesker som skal forvalte det, måske ikke er.
  Det sidste nye i dag er nu at Landbruget igen igen vil have erstatning for at forurene vores allesammens vand, det er jo grotesk det skulle jo være samfundet som skulle have erstatning af landbruget for at forurene vores vand.
  For tiden bliver den ene vandboring lukket efter den anden, på grund af nedsivninger fra landbruget som forurener vandet, og det er absolut ingen nyhed at sprøjtegiftene i Landbruget ender i drikkevandet, så der er ingen undskyldninger for at fortsætte.
  Det skulle jo overhovedet ikke være til diskussion om det skal fortsætte på den måde i landbruget det skal stoppes, hvis vi fortsat skal have rent vand.
  Hvornår bliver der sat en stopper for det landbug der mener de kan skide på alt og alle?
  Svaret skulle være ganske simpelt, stop tilskuddene som vi alle yder til landbruget hvis de ikke opfører sig ordentligt.
  Hvorfor skider vore politikere ikke ind over for Landbruget, måske endnu et eksempel på at folk mister tilliden til vore politikere og systemet.

 4. capac kommentarer:

  @Hugin: Søren Pinds korn (selv en blind høne finder et korn…), at vi har Trump-tilstande på den danske højrefløj. Og det er heldigt og godt set – og hvor ville det være dejligt (men også naivt at tro), hvis pressen ville fokusere på populismens hærgen blandt de mange blå partier. Jeg har lige set, at den gamle venstresnoede samfundsforsker og musiker Johannes Andersen lige er barslet med en bog om det tema med titlen “Langt ude”. Og det er jo interessant at undersøge, hvordan populismens svøbe spreder sig som en pest gennem vestens borgerlige landskab og hvordan borgerlige bag et dække af demokrati og retspolitik skjuler et dybtfølt ønske om at omstyrte det bestående og indsætte en stærk fører i stedet.
  Med den nye sorte regering er vi måske allerede nået så langt, at populismen har sat sig på magten!? I hvert fald skal man ikke vente sig noget godt fra det sammenrend.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

43 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62