Capacs kalenderlåge nr. 14 – Det sorte kabinet

14. december 2022

Så skete det efter godt og vel seks ugers forhandlinger. Danmark fik en ny regering. Ministerposterne er endnu ikke fordelt (officielt), men vi får, hvad pressen allerede har døbt en SVM-regering – efter Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Og det er i følge Mette Frederiksen en regering ‘hen over midten’, som hverken er rigtig blå eller rigtig rød. Nej, for det er reelt set en S-V-regering, for så vidt Moderaterne jo er den gamle Venstre-høvding, Lars Løkke Rasmussens, parti. Og eftersom han har vist sig at være en vindbøjtel, så er han reelt stadigvæk den samme gamle skurk som han var, da han var Venstres formand. Sagt med andre ord har vi fået et sort kabinet. Og hvis Mette Frederiksen får sin vilje, vil denne sorte regering hurtigt gennemføre en række af sine såkaldte “reformer”, der nok mere er sorte forringelser end reformer i traditionel forstand. Så fattige småbørnsfamilier, hjemløse, gamle og andre udsatte grupper skal nok ikke forvente så meget som nådsens brød, når først Frederiksen og hendes sorte slæng får deres politiske vilje. Sikke en fødselsdagsgave af få – vist det, man kalder en hadegave.

Og så til kalenderlågen – fra capacs uendelige spilleliste vælger vi Shawn Colvin og hendes “Round of blues” fra den første egenkøbte Cd i samlingen.

14 kommentarer

 1. Hugin kommentarer:

  Capac: Sort sort sort på vej mod Amerikanske tilstande udsalg på mange områder, blandt andet på kritisk infrastruktur igen.

 2. Gertrud kommentarer:

  Tillykke med fødselsdagen!
  Dagen vil du huske i fremtiden, som dagen, hvor det sorte kabinet så dagens lys….
  Heldigvis nåede du/vi at få uddannelser, som skal nu afvikles.
  Der bliver ikke meget tid til den frie tanke på universiteterne. Ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt, for der savnes hænder…

 3. capac kommentarer:

  @Gertrud: Ja, jeg priser mig lykkelig for at få min universitetsuddannelse på de gamle universitet, hvor de gamle idealer endnu var gyldige, hvor der var god tid og det med erhvervsrettethed ikke var den store bekymring. Og lykkelig for at være født i det år, hvor rock and roll kom frem, og at kunne følge rockens og poppens udvikling i de gyldne årtier. Jo, på mange måeder har vi været en heldig årgang og generation.
  Og tak!

 4. capac kommentarer:

  @Hugin: Bare det, at man vil afskaffe en fridag for at skabe mere arbejde, viser med al ønskelig tydelighed, hvor dybt Sosserne står i den sorte politiske tjære.

 5. Hugin kommentarer:

  Capac. Et lille pluk i regeringsgrundlaget.

  2.4 Skat
  Regeringen vil samlet set nedbringe de danske skatter og afgifter.
  Det kan da vist kun betyde at der bliver mindre til det staten skal drive for fællesskabet så som blandt andet sygehuse, ældreplejen, skoler og så videre.
  Så kære Dansker du skal selv til lommerne og betale, om der så er noget i lommerne at betale med, ser man tilsyneladende stort på.

 6. Hugin kommentarer:

  Capac: Ja er det ikke bare vidunderligt, med BØRNENES STATSMINISTER der afskaffer en fridag for børnefamiliernes, for at være sammen med deres børn, i en ellers meget travl hverdag.

 7. Hugin kommentarer:

  Capac: Lidt af det vi har i vente:

  Præsentationen det den nye SVM-regering vil:

  Indføre en flyafgift. Den skal være på gennemsnitlig 100 kroner
  Indføre en CO2-afgift på landbruget. Regeringen vil dog afvente en ekspertgruppes forslag til en model. Den må ikke koste arbejdspladser, lyder det
  Gøre Danmark klimaneutral i 2045. Før var målet 2050
  Nedsætte bo- og gaveafgiften ved generationsskifte af erhvervsvirksomheder fra 15 til 10 procent
  Fremrykke de øgede forsvarsudgifter, så Danmark fra 2030 bruger to procent af bnp på forsvar og sikkerhed
  Halvere topskattesatsen med 7,5 procentpoint
  Hæve topskattegrænsen til 750.000 kroner
  Indføre en ny millionærskat på indkomster over 2,5 millioner kroner
  Fjerne det sjette SU-år

  • Udvide det frie valg, så private leverandører får flere muligheder for at levere
  ældrepleje. Uden at det medfører unødigt yderligere bureaukrati.

  • Øget fleksibilitet eller færre muligheder for deltid i overenskomsterne.
  • Mindske barrierer i arbejdstilrettelæggelsen som følge af f.eks. faggrænser.
  • Øge brugen af lokal løndannelse og give mulighed for at styrke ledelses- og
  rekrutteringsmulighederne lokalt

 8. Hugin kommentarer:

  Capac: En glædelig ting er der da kommet ud af dette valg, politikerne er de allerbedste til at bekræfte ens værste fordomme om at man ikke kan stole på deres løfter over en dørtærskel.

 9. capac kommentarer:

  @Hugin: Summa summarum: Det er gået lige netop så skidt, som man kunne frygte. Socialdemokratiet har fravalgt folketingets venstrefløj og er trådt i karakter som sort højreparti. Det har været undervejs længe – i hvert fald siden Poul Nyrup Rasmussen og endnu længere tilbage, hvis tager hele den reformistiske udvikling i betragtning – og nu har vi det så. Og det ville klæde pressen, hvis den fremover ville henregne SD til højrefløjen. Og SVM-programmet taler sit tydelige sprog om højredrejningen: Skåne erhvervslivet for enhver pris, skåne de stenrige og så ellers pisse på alle dem nederst i pyramiden.

 10. Hugin kommentarer:

  Capac: Mens uligheden i Danmark slår rekord, vil SVM-regeringen øge den yderligere, og så skal der afskaffen en fridag så der kan blive flere penge til krudt og kugler, hvornår har krig hjulpet på noget som helst tvært imod, det eneste det hjælper er krigens købmænd og dem og deres fortalere er der rigeligt af blandt andet vores bedste venner.
  Hvordan syntes i selv det går Danskere, hjælpeorganisationerne uddeler mere julehjælp end nogensinde før og regeringen vil afsætte en ekstra hjælpepakke, det minder mere og mere om de forurenede stater med private hjælpeorganisationer skal drive socialpolitikken og Frelsens Hær skal stå for underholdningen.
  Det skulle jo overhovedet ikke være nødvendigt i et rigt samfund som vores at der skulle være brug for hjælpepakker.
  Jeg vil gerne komme med en hjælpende hånd i alle tilfælde til musikken https://www.youtube.com/watch?v=DBudp0EmbDM

 11. Hugin kommentarer:

  Capac: Jeg tror det vil være meget klogt at rette en meget skarp projektør mod denne regering, og ikke kun mod hvad de har sagt og lovet, men også hvad de nu siger, men nok så vigtigt hvad de gør og undlader at gøre nu og i fremtiden.

  Prøv her: DR lyd radio podcast Genstart fredag 16. dec 2022 Topskatten har altid været et betændt emne, men nu har den nye regering meldt ud, at de vil give topskattelettelser til danskerne. For borgerlige er skatten udtryk for smålig misundelse og jantelov og for de røde er det lighed og retfærdighed. Hvorfor er det, at selv små topskattelettelser sætter følelserne i kog? Jakob Nielsen, chefredaktør på det politiske netmedie, Altinget fortæller om topskatten som ideologisk kampplads.

  Specielt den sidste del er interessant

 12. capac kommentarer:

  @Hugin: Man skal altid vurdere politik og politikere på handlingerne, ikke ordene. Og det glemmer mange, når de skal til stemmeurnerne.
  Og ja, topskattelettelser har været et tema og mantra for højrefløjen i mange år. Båret af ideologiske påstande om, at lettelser i topskatten vil skabe mere arbejde og flere arbejdspladser osv. Trickle-down-tænkning osv. Faktum er, at den såkaldte velfærd er afhængig af skattepengene, og når velfærden skranter og befolkningen kræver mere, så skal der også betales mere i skat, hvis man da ikke – som det er almindeligt – vil klare opgaven ved at flytte rundt på midlerne. Og herfra, hvor jeg står, så er det kun ret og rimeligt, at dem, der tjener meget (vi taler om årsindtægter på den anden side af 500.000 kr.) også betaler mest i skat. Og selv om vi hævede skatten for de højstlønnede med nogle procentpoint, så ville de ikke rigtig mærke det i deres hverdag, fordi de netop tjener så godt. Så jeg er fortaler for en progressiv beskatning.

 13. Hugin kommentarer:

  Capac: Ja lige netop topskattelettelser som du selv skriver “topskattelettelser har været et tema og mantra for højrefløjen i mange år” og ingen er bedre til at tage R…. på den dårligst stille del af befolkningen, end Socialdemokraterne, det højrefløjen ikke har kunnet få gennemført af skattelettelser for de bedrestillede, bliver som regel altid indført af Socialdemokraterne.
  Havde det været højrefløjen alene ville der højest sandsynligt være blevet store protester.
  I det hele taget er der ingen af de tre store partier ( Socialdemokraterne, Venstre, og Konservative ) der har interesse i at der bliver set nærmere på Skat de har alle haft fingrene i skandalerne, og hvad værre er, det fortsætter, de har stadigvæk ikke fået lukket hullet med udbytteskat, vi fodre stadigvæk svindlere med vore penge.

 14. capac kommentarer:

  @Hugin: Så langt tilbage, jeg kan huske, og længere endnu, har SD været det parti, der skulle gennemføre de upopulære love og “reformer”. Så kunne højrefløjen harcelere over det og “glemme”, at det ofte var dem, der ønskede disse forandringer. Hvem var det for eksempel, der afskaffede efterlønnen – efter først at have afvist det!? Netop, Poul Nyrup Rasmussens SD. Og sådan har det været med mange forringelser for den brede befolkning. Nej, SD har villet være partiet for alle, og den går ikke. Det kan man se på, at partiet er gået støt tilbage i vælgertilslutning de sidste mange årtier. Med et foreløbigt lavpunkt ved valget i 2019. SD ender med at gøre sig selv overflødigt i et klassesamfund, hvor afstanden mellem top og bund vokser dag for dag.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

68 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62