Kim Schumacher – på “tossen” igen…

4. januar 2023

For et lille årtid siden anbefalede jeg – forbeholdent – Simon Lunds og Ralf Christensens biografi om Kim Schumacher Dem jeg elsker elsker jeg – Kim Schumachers mange liv. Og hvis man ikke blev inspireret til at læse bogen dengang, så har man nu mulighed for at se tv-serien Kim Schumacher – i alle regnbuens 80’er farver, som langt hen ad vejen bygger på samme biografi.

Jeg har set første afsnit Posten fra fremtiden, hvor man især fokuserer på Schumachers vej til radiomediet. En vej, der finansieres ved småjobs som skribent – bl. a. for pornobranchen – butikstyveri og mange ture til New York, der er hans inspirationskilde og andet hjem. Det er er her han henter den musik, han spiller, og her han får seksuelle overlevelser af overskridende natur.

Fremstillingen lægger sig op ad biografien og undslipper ikke dens lidt for begejstrede (og følgelig ukritiske) fremstilling af hovedpersonen. På den anden side får man et ganske godt indtryk af, hvad han gjorde dengang tilbage i fattigfirserne. Så jeg kan godt anbefale den – med de forbehold.

2 kommentarer

  1. donald kommentarer:

    Kim Schumacher var så dejligt farverig. Jeg vidste ikke at han også havde begået butikstyverier. Det er jo ikke lige det, jeg forbinder med en munter radiovært, vidende indenfor sit fag. Men alting har en fortid så at sige.
    Hvis du nu skulle skrive om anden del, så ville det være rart at vide, hvilke kritiske synspunkter du synes at bio-en manglede.

    Godt Nytår forresten ;-)

  2. capac kommentarer:

    @Donald: I min omtale af biografien er jeg lidt mere klar i mælet med hensyn til kritikken. Fx mener jeg, at Schumachers højt besungne fornyelse af radio, er forløbere for den holdningsløse, uinformerede form for radioværtrolle, man har haft gennem de seneste år, hvor musikformidlingen har været den helt store taber. Det ændrer selvfølgelig ikke ved, at han var, som du skriver, en “farverig” person, men bogen – som du bør læse – afslører også, at hele hans fremtræden og selv-iscenesættelse kommer med en høj pris, der i sidste ende tog livet af ham.

Skriv en kommentar

8 har læst indlægget