50: Elvis Presley – Alohaa from Hawaii

Author:

Halvtreds år siden, Elvis Presley gav koncert fra Honolulu International Center, Hawaii, for et stort tv-publikum i Asien og Oceanien. Koncerten blev sendt forskudt til Europa og USA.

Elvis havde de foregående år koncenteret sig om sin rolle som filmskuespiller i en række film af tvivlsom kvalitet og var vendt tilbage til sin gamle rolle med sin berømmede tv-optræden i 1968. Og inspireret, vist nok, af Præsident Nixons besøg i Kina i 1972, fik Elvis’ manager Tom Parker den idé at lave en stor tv-koncert for sit asiatiske publikum. Onde tunger mener også, at Tom Parkers bevæggrunde for en sådan tv-koncerter var, at han ikke ville sende Elvis ud på verdens koncertveje, fordi han, Tom Parker, som indfødt hollænder opholdt sig illegalt i USA… Men det er en anden snak.

Koncerten, der også samlede penge ind til en cancer-fond, blev vel modtaget af pressen. Og den efterfølgende koncert-plade solgte rigtig godt og indtog førstepladsen på den amr. albumliste.

Alohaa from Hawaii

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *