Dødsfald: Gina Lollobrigida – 95 år

16. januar 2023

Den italienske skuespillerinde (m.m.) Gina Lollobrigida meldes død i en alder af 85 år. I halvtredserne og tresser i forrige århundrede var hun den vel nok kendteste italienske skuespillerinde, en af Hollywoods store stjerner og en af den tids såkaldte sex symboler.

Hun kom til verden i Lazio og via skønhedskonkurrencer og småjobs som fotomodel kom hun til filmen som teenager og fik mindre roller. Karrieren fik for alvor et skub, da den kendte, excentriske, amerikanske filmproducer m. m. Howard Hughes i 1950 lavede en syvårig kontrakt med hende som forpligtede hende til at indspille tre film om året. Og selv om Lollobrigida i begyndelsen vægrede sig mod at skulle filme ude for Europa, så indspillede hun en lang række film, der fik stor succes.

Da filmkarrieren begyndte at falme i slutningen af tresserne og starten af halvfjerdserne kastede hun sig over fotojournalistik og senere igen over politiske mærkesager.

Nu er “La Lolo”, som hun blev kaldt, så død i en fremskreden alder, men vil blive husket som et af de store Hollywood-stjerner fra en tid, hvor sådanne fandtes.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

15 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62