Paul McCartney – bag linsen

2. februar 2023

Vi har set de billeder og filmklip så mange gange. The Beatles i Beatlemania-perioden i starten af tresserne, hvor de var jagtet vildt af fans, journalister og alle mulige andre. Til gengæld har vi nok aldrig oplevet noget af det fra den anden side. Hvordan mon det har været at være det jagede vildt. Jovist, man kan sagtens finde beskrivelser og vidnesbyrd i litteraturen om the Beatles. Fx kommer Barry Miles ind på det i sin store biografi om McCartney – i forbifarten.

Men nu er McCartney selv ved at udgive en fotobog med titlen 1964: Eyes of the Storm : Photographs and Reflections by Paul McCartney, hvor McCartney offentliggør en række – 275 ialt – fotos, som har tog dengang det hele for alvor tog fart. Fotos af drengene og alt omkring dem. Fotos, der har ligget gemt i Maccas arkiv og nu – hvor Macca er gammel, men langt fra udbrændt og åbenbart fuld af ideer – udgives i bogform med indledning osv. af hovedpersonen selv.
Man behøver ikke at være fan for at forstå betydningen af sådanne billeder. Tresserne var en tid, hvor fotografiet, filmen og ikke mindst tv var vigtige medier til registreringen af tiden – og ja, tidsånden, hvis vi vil blive højtflyvende og uhåndgribelige. Beatlemania er svær at forstå uden billederne. Jeg må hellere bestille et eksemplar. Udkommer til juni.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

20 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62