Putins kødhakker

23. februar 2023

Den kendte, danske fotograf Jan Grarup har været en snes dage i krigszonen i Ukraine. Nærmere bestemt i (resterne af) byen Bakhmut, hvor han – sådan som han plejer, når han rejser i konfliktzoner – med sit kamera har dokumenteret krigens rædsler. I et interview med DR fortæller han om rædsler, han aldrig nogensinde før har oplevet. Bakhmut er blevet kald “Putins kødhakker”, og byen er blevet gjort til en symbolsk kampplads for den russiske invasion i Ukraine.

Når man ser interviewet og hører Grarups fortælling, så blegner pressens daglige behandling af krigens tilstand (fx i DRs tilbagevendende udsendelse “Krigens døgn”) og Vestens og Ukraines fortsatte enstemmige tale om oprustning. Mere krudt, flere kugler, stadigt større våben. Og den uafrystelige fornemmelse af, at hvert døgn bringer os nærmere og nærmere en situation, som jeg tror de færreste ønsker sig. Og igen melder tanken sig, om ikke der er en anden og fredeligere vej til at stoppe krigshandlinger og krigens rædsler.

Skriv en kommentar

3 har læst indlægget