Landsbyhospitalet er vendt tilbage… på en måde

11. maj 2023

I går løb sidste afsnit af LandsbyhospitaletThe Royal – i over DRs skærm, igen, igen. Og som tidligere fortalt slutter serien brat, fordi ITV, der producerede serien, vist nok løb tør for penge. Og derfor fik seerne ikke svar på, om doktor Ormerod – en af seriens helt centrale figurer – overlever at blive stukket ned med et operationssaks af en ung mand. Og det har der været en heftig diskussion blandt fans om på nettet. Selvfølgelig.

Og så er det, jeg finder ud af – helt tilfældigt i min søgen efter oplysninger om lydsporet (igen, igen) – at serien har fået en opfølger, der hedder – selvfølgelig – The Royal Today  – og foregår i nutiden og med et nyt hold skuespillere. Blandt andre John Scarborough i rollen som doktor Jonathan Ormerod, søn af den gamle Ormerod, som åbenbart overlevede angrebet med saksen.

Den nye serie, som DR åbenbart ikke fandt værdig til transmission, blev sendt fra januar 2008 og blev allerede standset efter et par måneder – i marts samme år – fordi seertallene ikke levede op til producentens forventninger. Det er åbenbart ikke lykkedes at få de gamle fans tilbage, selv om den nye serie på mange måder ligner den gamle, fx er indledningen og titelsangen modelleret over den gamle og seriens afsnit  er også som i de gamle afsnit, men i et højere tempo (et afsnit af 30 minutter om dagen) for at illudere, at handlingen foregår i såkaldt realtid. Men måske er tiden løbet fra den slags nostalgiske dramaer? Og måske havde perioden – de glade tressere med beat-musikken som bagtæppe – også en vigtig rolle at spille for seerne!? I hvert fald for mig – men hvem ved?

Apropos the Royal, så har nogen været frække nok til at lægge de første otte sæsoner op på Youtube – hvis man ikke har fået nok allerede. Se her. Og ellers kan vi bare vente på, at DR om et stykke tid igen begynder at udsende Landsbyhospitalet for n’te gang. Den nye(re) serie kan ses på en af de kommercielle streaming-tjenester.

The Royal Today – uddrag

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

249 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62