50: Lou Reed – Berlin

11. oktober 2023

Vi har lige passeret halvtredsårsdagen for udgivelsen af Lou Reeds album Berlin. Albummet var en såkaldt sleeper, dvs. et album, der fik en forkølet start med halvdårlige anmeldelser og et tilsvarende dårligt salg, men som med tiden har etableret sig som en af periodens markanteste album.
Et såkaldt concept-album, hvor man følger parret Jim og Caroline og deres problemer med misbrug, prostituion, vold og selvmord. Og det var inspireret af den sang – “Berlin” -fra Reeds første album. Producer Bob Ezring ville gerne vide, hvordan det gik med parret fra den sang og så fortalte Reed det i sang efter sang.
Mange år efter udgivelsen blev albummet til særlig forestilling, der også blev filmatiseret af Julian Schnabel. Det gav albummet en ny kritisk opbakning. I dag figurerer albummet på Rolling Stones liste over de 500 største album gennem tiderne på en 344. plads.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

5 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62