Capac anbefaler: Helle Hansen – Watershed

17. oktober 2023

Watershed hedder Helle Hansens nye album. Og “watershed” betyder i direkte betydning “vandskel”, medens det i overført betydning betegner et vendepunkt; et sted, hvor tingene, al ting, revideres, hvor posen rystes godt og grundigt og en ny start er ikke kun nødvendig, men også uomgængelig. Sådanne ‘watersheds’ møder vi alle før eller siden på vores rejse gennem livet.

Og med den titel genkender vi Helle Hansen, der har en forkærlighed for at fortælle om livet i al dets kompleksitet med den fornødne alvor, det krævede mod og viljen til at sætte sig igennem i ord og musik.

I sangen, der leverer albumtitel, “Watershed Moment” hedder det: “And a watershed moment appears/ A watershed moment apperars/ With everything to loose/How do ou choose?/ You can’t afford to fall/ When you’re in for the long haul“. Og de sidste to små sætninger fortæller os, at godt nok rammes vi alle af vendepunkter, hvor det hele skrider, hvor vi står i vand til halsen, hvor alt ser håbløst og perspektivløst ud, men hvis vi er overlevere, vil livet i al dets uforudsigelighed og overvældende intensitet, så skal du nok holde dig oprejst og fortsætte med rank ryg.

Som jeg tidligere har været inde på, så er Helle Hanasen ikke for fastholdere. Hun dyrker ikke poppens ligefremhed og forudsigelighed, men er kunstner med stort “k”. Det er en kunstnerisk bearbejdelse af virkeligheden, hun byder os – lyttere og tekstlæsere – på, når vi bevæger os ind i hendes univers. Jeg skal ikke grave mig gennem alle de tolv tekster, men vil opfordre lytteren til at gøre det for at få den fulde oplevelse af det komplekse, ambivalente, konfligerende univers, der er hendes og som hun trods alt forliger sig med på fineste vis.

Og musikalsk fortsætter Helle Hansen sin vane med at blande genrer og stilarter til en sublim blanding af jazz, rock, world music og meget mere. Og sammen med et fint hold af musikere og backing-sangere forstår hun at itonesætte sine sammensatte og krævende sange sådan, at musikken formilder ethvert tilløb til melankoli og tager vægten fra de tungeste følelser og tanker. Jovist, musikken sejrer i sidste ende i Helle Hansens kamp med livet. Og det kan vi som lyttere kun glæde os over. Så tag vel mod Helle Hansens nye fine album, der er en sjældenhed i dansk sammenhæng og fortjener mange lyttere.

Helle Hansen. Watershed. Producer: Helle Hansen. Gateway Music. Er lige udkommet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

59 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62