Dødsfald: Shane “The Pogues” MacGowan – 65 år

30. november 2023

Efter længere tids sygdom er Shane MacGowan – frontfigur i det unikke celtiske band The Pogues – afgået ved døden, kun 65 år gammel.

MacGowan insisterede på at give rockmusikken et ordentligt skud irsk kultur. Hans familie, der var/er meget musikalsk, immigrerede til England og flyttede rundt i den sydlige ende af landet. Og typisk for immigranter så dyrkede familien hjemlandets sange og sørgede for at blandt andet Shane fik sangene ind med moders mælk og føde. Shane blev meget optaget af litteratur, kunst og religiøse emner, men det var fremkomsten af punken, der satte skub i hans kunstneriske løbebane.

Men ikke kun hjemmets musikalitet og punkens skaberkraft fik han med sig; også et solidt alkoholmisbrug, som han selv betragtede som en gave til kreativiteten. Afhængigheden gav ham dog også leverbetændelse i halvfemserne og fik ham fyret fra The Pogues. Men han fortsatte ufortrødent, dannede sit eget band The Popes og forsøgte at realisere de ambitioner, han så blegne i The Pogues. Og frem til sin for tidlige død forblev han en utilpasset Rasmus Modsat af en kunstner. En der vil blive savnet i det musikalske landskab.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

0 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62