B-side: “I got love if you want it” – Peter Belli & Les Rivals

30. juli 2011

Harper står der under sangtitlen på B-siden af Peter Belli & Les Rivals allerførste single. Og bag navnet Harper gemmer sig – selvfølgelig – bluesmusikeren Slim Harpo (1924-1970). Harper – Harpo – for mundharpe, for det var det instrument, der var med til at gøre Slim Harpo til noget særligt, en mester på mundharpe.

Det sjove er, at “I got love if you want it” også var B-side på Slims første single fra 1957. A-siden var “I’m a King Bee“. B-siden blev en af de sange, som tressernes beatgrupper med hang til R&B måtte have på deres repertoire. The Rolling Stones, The Pretty Things, The Yardbirds, Pink Floyd, Them og alle de danske pigtrådsgrupper, så fulgte i kølvandet på dem. Seneste har Steve Miller Band genopfrisket nummeret.

Hvad er så forklaringen på nummerets popularitet? Jeg tror, det er, fordi det er så enkelt. Det passede som fod i hose til de unge bands, der var ved at lære deres métier. Og så, fordi mundharmonikaen var et instrument, som man mente, man kunne beherske uden de store forudsætninger. Endelig er det en sang, der er svær at slå ud af hovedet, når først den er endt der…

Opdatering: Vent nu  lige lidt. Har Rolling Stones indspillet “I got love if you want it”? Ikke så vidt jeg husker. På nettet kan man finde henvisninger til Exile on Main Street-indspilningerne, men det er vist ikke at finde på de officielle udgivelser. Andre steder henvises til “Got LIVE if you want it” – en obskur Stones-udgivelse – men det er kun titlens henvisning, der har noget med Slim Harpo at gøre. Til gengæld har de indspillet “I’m a King Bee”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. boeufhjerte kommentarer:

    Det skal jo så lige nævnes, at der er én Slim Harpo sang på Exile: Shake your hips.

  2. capac kommentarer:

    @boeufhjerte: Ja, det er jo lige det, der er! http://tinyurl.com/dgtpy7

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 459 gange
Side 1 af 11
11,693