19. april 2024 arkiv

Dødsfald: Dickie Betts – guitarist i Allman Brothers Band – er død, 80 år

19. april 2024

Guitaristen og grundlæggeren af Allman Brothers Band Dickey Betts er død i en alder af firs år. Betts var kræftsyg og havde andre alvorlige lidelser.
Sammen med afdøde Duane Allman stod Betts i spidsen af Allman Brothers Band og sammen var de med til at definere gruppens særlige udgave af sydstatsrock med deres guitarer. Det hele begyndte som en interracial rockgruppe, der spillede for tjene til dagen og vejen. Efter Duane Allmans og Berry Oakleys død i motorcykelulykker tog Betts og Gregg Alman over og anførte gruppen akkompagneret af stofmisbrug og indbyrdes konflikter. Men selv om gruppen opløstes et par gange og gennemgik flere udskiftninger formåede bandet at holde den kørende i mange år, hvilket resulterede i en plads i rockens allerhelligste – Rock & Roll Hall of Fame. Dickie Betts forlod gruppen i 2000 for at pleje sin solokarriere og sit nye band Great Southern.
Allman Brothers Band fik især deres succes cementeret med dobbelt-live-albummet At Fillmore East, der i dag står som et af de mest vellykkede livealbum fra de gyldne år i halvfjerdserne. Men i min samling tæller Dickie Betts soloalbum Highway Call lige så meget.