3. april 2024 arkiv

Dødsfald: John Sinclair – aktivist, manager m.m. – 82 år

3. april 2024

John Sinclair var en af tressernes og halvfjerdsernes fremmeste repræsentanter for den såkaldte modkultur. Han blev manager for bandet MC5, hvis politiske rockmusik han sympatiserede med. Og så var han kendt som en af den førende fortalere for legalisering af marijuana, medlem og medstifter af den politiske bevægelse Det Hvide Panterparti (et modstykke til Black Panther-bevægelsen), digter og aktivist. Han blev arresteret i 1969 og idømt ti års fængsel for besiddelse af to marijuanacigaretter, og det var tredje gang han blev arresteret for den forbrydelse. Det gav genlyd i medierne, hvor blandt andre John Lennon og Yoko Ono forsvarede ham åbenlyst. Og et par dage senere blev han løsladt fra fængslet.
Han døde 82 år gammel den 2. april af hjertesvigt og nåede at opleve, at marijuana blev legaliseret i hans hjemegn og andre delstater i 2018.

Fødselsdag: Richard Thompson – 75 år

3. april 2024

Det brude ikke være nødvendigt at præsentere Richard Thompson. Guitarist og sangskriver og grundlægger af Fairport Convention. Og siden tresserne en markant og indflydelsesrig musiker i hjemlandet England. Efter at have forladt Fairport Convention, som han havde været med til at danne i 1967, i 1971, gik han solo og lavede et duosamarbejde med sin daværende partner Linda. Den duo holdt i seks succesfulde år med højdepunkter som Want to see the bright lights tonight (1974) og  Shoot out the lights (1982), hvorefter Thompson har haft en lang solokarriere. Om de første dannende år kan man passende læse den autobiografiske Beeswing: Losing my Way and Finding my Voice, 1967–1975 . I maj måned i år udkommer Thompsons seneste soloalbum – et dobbeltalbum – Ship to shore. Han har arbejdet sammen med masser af musikere siden Fairportdagene, men har eller plejet sin succesfulde solokarriere. Og nu fylder han så 75 og har vist ingen planer om at gå på pension.